Utflykt

Direkt efter frukost mötte jag upp M för lite pulka åkning med barnen.

Efter lunch blev det  en jätte mysig grillning med M nere vid sjön. Vi åkte isrally oxå, det var skit kul! Barnen fick oxå prova på en sväng. Dom tyckte om det jätte mycke..

Efter en tre timmar nera vis sjön åkte vi hem igen och fikade hemma hos Dotterns kompis T. Efter nån timme så gick vi hem supertrötta och stank grill så efter middagen så blev det snabb dusch för barnen innan läggdax.

Nu är mamma trött och ska slappa framför en film med min fina H och hans bror som är här för ovanlighetens skull..





Wow

Wow vad mycke grajer vi gjort under dessa veckor! Vi har bakat bullar och muffins. Varit iväg på äventyr med bilen en hel dag. Vi har lekt massor och för en gångs skull knappt haft några tjaffs med barnen. Det har varit så underbart skönt att ha mina fina här Känns väldigt tråkigt att dom redan ska åka på fredag. Det känns som om dom nyss kom hit.

Idag har vi haft en riktigt super dag med besök av min kompis som bor i Hedemora. Hon och hennes två bran kom vid lunch och jag bjöd över M med sina två barn oxå och efter ett tag så kom Dotterns kompis T över. Sju barn och tre vuxna, H höll sej undan som vanligt. Vi gick ut och lekte en stund efter lunchen och sen var det dags för fika. Hemmbakta bullar och inte lika hemmbakta kakor, men dom var i alla fall hemmköpta.. Efter det så var alla barnen inne och lekte tills M gick hem till sitt och J åkte hem till sitt. Och då va det middagsdax och Dotterns kompis fick äta hoss oss. Jag stekte pannkakor till ett helt kompani och det blev kvar till lunch i morgon.. Nu är jag helt slut och jag har kommit på att jag i alla fall INTE ska bli dagmamma eller dagisfröken.. Jag fattar inte hur dom orkar..

Igår hade vi jätte härligt väder så jag och M tog alla våra barn + hundar på en prommenad i nästan två timmar. Sen satt vi ute i solen och fikade muffins och barnen fick varm choklad och jag och M drack cappuccino. Mums!!!

I morgon är det Måndag och bara fyra dagar kvar tills barnen ska tillbaka till sin pappa i stockholm. Jag har inte planerat nått för i morgon förutom att vi ska käka pannkakor till lunch.. Om det är fint väder kanske man skulle gå ner till den ena sjön och käka där.. Kanske göra en eld, äld.. Hjärnsläpp!! hur stavas det??
Aja, göra en sån och kanske hitta nån gammal falukorv i frysen som man kan grilla om man vill.. Om det är dåligt väder så får vi väl vara inne och baka och rita..

Nu går ögonen i kors och min bok väntar på att bli läst.. Fast jag har ju läst den förut men den va så himla bra så jag va tvungen att läsa den igen.. Lång väg hem av Lori Lansens, super kul fyra av fem toasters..



Hej

Jag har inte bloggat på länge och det beror på att jag inte har haft lust och att det inte händer så mycke när barnen inte är här..

Barnen kom i fredags och det blev en sen hemkomst så vi åt hamburgare på vägen hem.

På lördagen va det fullfart hela dagen. Direkt efter frukost så ville barnen gå ut och leka med sina vänner. Sen fick dom komma in och äta lunch och sen bar det av till badhuset med grannarna. Det va ett riktigt bra badhus för barn men en liten vattenrutchkana och två stora. Barnen fick åka i dom stora med mej och sonen bara skrek att han ville åka mer!! Medan dottern hellre ville simma, men hon åkte ganska mycke hon med.

Efter badhuset så fikade vi lite innan vi åkte hem. Vi var tvungna att handla först så vi skulle ha frukost och lunchmat hemma. Barnen höll sej otroligt nog vakna hela vägen hem. Medans jag och H fixade mat så fick barnen kolla på film så dom inte skulle somna och direkt efter maten fick dom gå och lägga sej och det gjorde jag med. Vi sov som stockar alla tre hela natten. Barnen vaknade till vid halv åtta i morse och sen var dom tysta till åtta ungefär.

Idag har dom lekt med sina kompisar hela dagen och ikväll ska jag steka pankakor till mina fina <3



Mörkt.

Mörkret.
Mörkret och jag känner varandra,väl.
Alldeles för väl.
Mörkret kommer smygande utan en föraning.
Jag tycker inte om mörkret, men mörkret tycker om mej.
Jag fummlar runt i mörkret men det har slukat mej totalt.
Jag är inte rädd.
Jag är bara matt.
För matt.
Jag har rullat ihop mej till en liten boll och väntar.
Väntar på en ljus prick eller en strimma.
När jag ser den ska jag fånga den.
Jag ska fånga den och aldrig mer släppa.
Om jag inte är för matt.
För matt.
Jag glömde ropa, och nu är det för mörkt.
Jag tror inte det hörs.
Jag ska lura mörkret en dag!
Jag ska allt komma på en plan.
En vattentät plan.
En plan så att jag hinner hoppa åt sidan.
Så att mörkret missar mej precis.
Då ska jag stå där och skratta.
Men nu är jag för matt.
För matt för att orka smida planer.
Jag fummlar runt lite till, men jag har glömt vad jag letar efter.
Mörkret är kvävande.
Man får inte tillräckligt med luft här inne.
Jag känner mej som en fisk på torra land.
Som gapar efter luft.
Men jag är för matt.
För matt för att gapa så jag kippar mest.
Jag har irrat runt i mörkret så många gånger.
Och tänk att jag alltid glömmer vart utgången gömmer sej.
Det är tyst här.
Jag hör bara mitt hjärta.
Min lugna puls, mina andetag.
Det är kallt och mörkt, men jag fryser inte.
Jag är bara matt.
För matt.

Snart klar:)

Snart är våran bil färdig. Vi åkte ju och fixade en sån som va trasig. Tror det va nått typ styrled eller nått sånt.. H började igår men sen va han tvungen att avbryta för det blev för mörk och sen fick vi besök av H polare R från Fagersta.

Nu ska jag gå ut och berätta hur han ska göra;) hahahahahaha

Hoppas vi kan åka en sväng sen!! Är så sjukt sugen på bio, Svinalängorna går ju nu!!! Jag har läst boken två gånger och det ska bli så kul att se filmen!!! Jag kan nästan inte vänta längre!!!



God morgon..

Jaha och så va det måndag.. Utan barn..

Igår sålde vi våran bil för att kunna laga en annan som vi har stående på tomten. Så idag har vi varit och köpt en ny vad det nu va som var trasigt på volvon..

Nu ska H laga den så vi har en bil. Sen ska jag tvinga honom att hyra en film.



Vår?

Är det normalt att våren kommer i Januari? Vi har 2,3 grader varmt ute och snön smälter. Flera av husen på vår gata har snön rammlat av från och på vårat hus hänger det ner för halva fönstret. Jag ska ut sen och se om jag kan få ner det. Vill ju inte att nån får det i huvudet.

Tillbaka till våren. Hur kommer det sej att det i januari är plus?? Jag menar, jag bor ju i dalarna. Okej i storstäder som Göteborg, Stockholm och Malmö att det kan bli pluss. Men mitt i skogen i Dalarna!? Det har jag aldrig hört förut.

Aja, nu ska jag gå ut.



en dag

Nu har jag varit utan barnen i en dag. det börjar kännas lite bättre men jag saknar dom så fruktansvärt mycke!

I natt sov jag skit mycke. Jag somnade kanske vid ett och vaknade vid halv elva. Jick på muggen sen skulle jag bara dra mej en stund och nästa gång jag kollade på klockan va den tio i ett. jag har sovit nästan 12 timmar och skulle jag gå och lägga mej igen så skulle jag somna om direkt. jag fattar inte varför jag är så förbannat trött hela tiden. H säger att det är nått fel och jag borde uppsöka läkare men det tror jag inte. möjligtvis järnbrist men inget annat. jag har varit hos läkare förut och då sa dom att vissa mäniskor har ett större sömnbehov än andra..



Nu.

Nu har dom åkt och jag saknar dom redan jätte mycke. idag är en jobbig lämmna dag. jag ska bara ligga under täcket hela dagen. nä fyy vad jobbigt det är!! jag har ingen lust med nånting.

idag åker dom:(

idag åker barnen till sin pappa. jag ska stanna hemma då H och hans bror får skutsa barnen. ingen kul dag idag!!



mår skummt!

ÅÅÅ jag mår så konstigt. ont i magen, lite yr i huvudet och jätte trött!! inge kul alls!

I morgon ska älsklingarna hem till sin pappa igen:( Jag ska stanna hemma medans H skjutsar ner dom eftersom att hans bror oxå ville skjuts ner. Hans tjej har nyligen tagit körkort (grattis till henne) så hon måste ha bilen till jobbet och så..

Nu ska jag slappa och ta det lugnt!
God natt!!!



Skotta

Känns som om vi skottade hela dagen igår och nu när jag steg upp så ser jag att vi måste skotta igen!!

Jag hade tänkt att gå ut och vara ute ett bra tag idag. vi har ju bara -3,8 grader ute..



Ute hela dagen!!

idag har sonen fått vara ute och han tog värkligen till vara på det! det blev sen frukost och sen lite film innan dom kom på att dom ville gå ut. så klockan va väl 11, 1130 nått när dom gick ut. sen hämtade jag in dom vid 13 för att äta lunch och efter lunchen gick dom ut igen. sen kom dom in trötta och hungriga vid 16.

Vi åt ugnspannkaka med bacon i och barnen åt fyra bitar var och sen ville dom gå och sova kvart i sju. dom somnade på en gång och jag lämmnade gubben hemma och åkte med min vän och handlade.

Medan barnen va ute så han jag städa hela köket. Torka av luckor och sånt som man inte gör varje dag. Nu ska jag snart gå och sova om jag kan. jag drack en kaffe tidigare i kväll och av nån anledning så har jag fått svårt att somna om jag gör det..



ut!

Idag får sonen gå ut! Och vi ska ut och skotta snart det har ju kommit nästan 20 cm vad jag kan se från fönstret. Jag somnade jätte tidigt igår och har sovit nästan 12 timmar men det känns som om jag skulle kunna sova lika länge till.



Över..

Ännu en dag har gått och vi är en dag närmare fredag.. Snacka om ångest.. Sonen fick inte gå ut idag heller. Dottern gick ut efter lunch och va ute hela dagen med sin nya kompis.

Jag och sonen har byggt kojja, gjort kikare (mosterns förslag) läst en bok, ritat, diskat, sorterat tvätt och sjungit songer. Han har varit jätte duktig hela dagen idag så han fick ta hem sin kompis och dom lekte en liten stund. Så i morgon så får han gå ut, om han inte bråkar på morgonen det vill säga. Jag hoppas att han får gå ut i morgon för han blir så understimmulerad när han är inne hela tiden. Men som sagt, man måste vara koncikvent och har antingen jag eller H sagt en sak då är det så. Även om det gör ont i mammas hjärta.

Nu är jag helt slut efter att ha försökt stimmulera en tre åring hela dagen så jag säger god natt nu. Ska försöka skypea med min syster först, om hon inte jobbar det vill säga..

GOD NATT!!!!!



Kommentarer

Tack för era fina kommentrer. det känns skönt att få höra från andra att jag gör rätt:) Det kan vara skitjobbigt med barn ibland men oftast är det mysigt och underbart..

Just nu är det undebart och det känns skit att dom ska åka redan på fredag.. nu när dom äntligen har gett upp och har börjat lyssna ganska bra.



Sovmorgon:)

Barnen har börjat sova så länge nu. jag lägger dom halv åtta på kvällen och dom sover till halv nio på morgonen. det är skönt men hur blir det då när dom ska till dagis nästa vecka? dom kommer ju att bli skit trötta. men, men inte mitt problem..



Bra

Nu har sonen börjat ge upp. Han bråkar inte lika mycke, jag tror han har kommit på att det inte hjälper.

Idag fick dottern gå ut och leka men inte sonen. kanske va hårt men han lärde sej nog att han inte ska hålla på att tjaffsa. Idag har han varit bättre. Han bråkade en stund i morse men sen har det varit super och han har varit jätte mysig.


För tre dagar sen åkte vi och handlade och som vanligt somnade sonen i bilen. när vi kom hem så väckte vi honom och han va jätte gnällig och sa atgt han inte kunde gå och att han ville att jag skulle bära honom. Men jag kan inte och vill inte. Jag tycker att han är stor nog att gå själv och min rygg är paj. när han äntligen gått in så kunde han inte klä av sej fast han gjort det 100 gånger. och sen va bråket igång. Han bara skrek och skrek och det slutade med att han fick sitta på rummet med overallen på. samma visa igår. Och sen idag så åkte vi iväg och som vanligt somnade han. När vi kom hem och väckte honom så va han fortfarande trött men han gick in utan problem och när vi kom in så tog han av sej kläderna utan att jag behövde tjata.. jag vann :)



God morgon världen

Vilken underbar dag! barnen skriker och frukostbrödet är slut. det blir ägg till frukost och sen åker vi och handlar.



kväll

nu är det kväll och barnen slaka snart sova.. då ska jag som vanligt se på film..

det händer inte så mycke i livet just nu.. mest bara bråk med barnen för lillen har kommit in i den värsta trottsen ever.. men det är ju en övergångsperiod så det är bara att härda.. andas in genom näsan och ut genom munnen samtidigt som mantrat: det är snart över, spelas i huvudet om och om igen..

jag tänker att om jag inte är koncikvent nu när dom är små hur ska det då gå när dom är fjorton och vill att jag ska köpa ut från systemet?

funderar på om jag ska rota fram lite pengar och gå till en nagelteknolog.. jag har ju jätte långa egna naglar men på nyårsafton så knöt vi ballonger så en gick av..



handla

Nu känns dagen mycke bättre:)
barnen har varit jätte snälla idag och verkligen lyssnat på allt.

tänkte att vi måste handla nu men H bara sover och sover.. vi måste ha hundmat..



morgon.

Vaknar till en riktigt trotsig 3-åring.. inge roligt alls.. och så har jag en dotter som ska visa hela tilden att hon är så mycke bättre än sin bror... jäkligt jobbigt.. kanske bloggar sen.. man kan säga att jag blev väckt på riktigt fel sida!!



va!?

idag gjorde vi en kul grej med hunden.. vi satte på han sele och knöt fastg en bob som han fick dra, satte sonen på och sen bar det av!! upp för en lång och seg backe tills Loie stannade och flåsade som bara den då fick han dra hem sonen igen.. vi ska göra samma sak i morgon och då ska kameran med!! skitbra tväning för en energisk valp!! synd bara att han har så dålig kondis, stackarn annars hade han fått dra båda barnen.. men det finns ju tid för det senare...

måste försöka skaffa nått däck han får dra när barnen inte är här.. för än orkar han inte dra mej...







VA!? klockan är ju skit mycke!!!!! vart tog tiden vägen??? och vi som skulle kolla rulle som vanligt.. men vi får nog ta det i morgon :( jag som ville se film!!!!!!!



Äntligen

äntligen så funkar internet!! har inte haft nån mottagning på hela dagen!

jag hade tänkt att göra ett inlägg i går kväll men det blev inte så för redan då så va internet paj. här kommer resten av bilderna från igår:)


sonen sitter och väntar på mat.. han är otålig men det kanske syns?


efter maten fick vi efterätt, marängsviss och efter det blev det godis och film.


är det party så är det!!!


jättefina partyarmband/halsband som barnen fått av mormor och morfar..


Loie va med på party så han fick låna halsband..

vårat nyår va väldigt lugnt.. barnen somnade halv åtta och då va partyt slut.. så jag och H såg på film och inväntade tolvslaget.. när det äntligen kom så gick vi ut på gatan för att kolla in alla raketer och Loie va med.. han är inte rädd för smällar inte ens när en bomb välte och skjöt en smäll precis brevid honom. när smällandet var över så gick jag och H in och kollade färdigt på filmen innan vi tillslut somnade..






RSS 2.0